ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Kojbyn i Malax

2014-06-22 17:42:00 / 0 kommentarer ..


 
  
 
 
 
 
 
    
Här kommer en bildbomb från kojby lägret som årligen hålls vid Malakta i Malax. Barnen har byggt riktigt fina kojor och hade också några roliga dagar tillsammans. 

del 2

2014-06-17 15:01:00 / 29 kommentarer ..


 
 
 
 
 
 
 
 
     
Barnen lagade tovade mössor andra dagen och så bakade de fina tårtor. Hjälpledarna som fanns på plats under lägret ser ni på andra bilden. På onsdagen hade de också ett disco som var väldigt lyckat. Torsdagen kom och avslutningen lika så. Alla visade vad dom hade åstadkommit under lägret innan det packades ihop och alla sade hejdå. 

distriktsläger 2014

2014-06-16 17:31:03 / 0 kommentarer ..


 
 
 
 
 
 
 
   
Årets distriktsläger hölls på samma ställe som det varit på de två senaste åren, nämnligen Molpe paviljongen. Det fanns olika workshops som barnen hade valt mellan. En grupp hade valt bakning och matlagning, andra pysslade med fiskben och vissa byggde lådbilar. En film om vad som kunde gå fel på ett läger gjordes också tillsammans med Arvid. Mera bilder kommer imorgon!

dag 4

2014-06-12 16:37:43 / 0 kommentarer ..


 
 
 
 
 
 
 
    
Sista dagen var det mycket jobb inför middagen. Barnen jobbade duktigt och pauserna utomhus var varma men roliga. Många föräldrar var på plats och maten gick åt som smör. Årets matskola var lyckad och vi ses nästa år!

Jordgubbsbullar

2014-06-10 09:20:51 / 0 kommentarer ..


Ingredienser:

Bulldeg:

  • 25 g jäst
  • 100 g smör 
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 7-8 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 75 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 liter á 500 g jordgubbar
  • 0.5 msk potatismjöl

Servering:

  •  florsocker

Gör så här:

Skölj jordgubbarna till fyllningen och låt dem torka.

Smula ner jästen i en bunke. Gör degvätskan: Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt bli fingervarmt, 37 grader. Eftersom smöret är varmt när det har smält så blir det oftast den temperaturen direkt när du blandat ner mjölken.

Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Häll därefter över resten av degvätskan.

Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig. Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Använd gärna elvisp med degkrokar. Kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter.

Lägg en bakhandduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter. Gör under tiden fyllningen.

Fyllning:

Blanda smör, mandelmassa eller kokosmassa, florsocker, vaniljsocker och kardemumma i en liten bunke. Använd gärna elvisp (med vispar).

Hacka hälften av jordgubbarna i små bitar och blanda dessa med potatismjölet.

Den andra hälften av jordgubbarna skär du i ca 5 mm breda skivor. (Bredden är inte så noga, men skivorna ska inte vara jättetunna. En normalstor jordgubbe blir ca 4 skivor).

När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar.

Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 30x55 cm.

Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av de hackade jordgubbarna.

Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar.

Tryck i några jordgubbskivor i varje bulle. Det ska bli ca 30 st bullar så man får fördela de jordgubbsskivor man har.

Låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter.

Låt bullarna svalna under bakhanddukar.

Sikta över florsocker vid servering.

 

dag 3

2014-06-10 09:18:00 / 0 kommentarer ..


 
 
 
 
 
 
 
 
 
          
På onsdagen stod bondgårdsbesök på schemat. Alla barnen tyckte att det var riktigt roligt att få träffa alla djur. När vi kom tillbaka så stekte vi abborrar, gott med fisk!

dag 2

2014-06-05 06:54:24 / 0 kommentarer ..


 
 
 
    
Dagen började med en ordentlig grötfrukost så att alla skulle orka jobba. Sen blev det soppa och lite teori om grönsaker. Dagen avslutades med en underbar paj som åts till mellanmål.
 

första dagen på matskolan

2014-06-03 06:55:00 / 0 kommentarer ..


      
Igår var första dagen på matskolan. Vi serverade frukost åt föräldrarna och barnen innan deras jobb började. Vi lagade köttbullar med makaroner till lunch och frukt till mellanmål. Där emellan hann de också med lite näringslära, diskning och hygien. Uteaktivitet är även inplanerat varje dag. 
 
 

avslutning

2014-06-02 06:09:13 / 0 kommentarer ..


 
 
 
 
 
      
Förra veckan träffades tjejgruppen en sista gång innnan det var dax för sommaruppehåll. De grillade, åt sallad och hade det riktigt trevligt på stranden. En bra avslutning med andra ord. 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se