ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Förut

2013-02-15 16:52:16 / 1 kommentarer ..


Här är två bilder från nån vecka tillbaka då en power club grupp bakade Runebergstårtor. :) 
 
 
RECEPT
  • 180 g smör
  •  1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ägg
  •  1½ dl grädde
  • 3½ dl vetemjöl
  •  3/4 dl ströbröd
  • 3/4 dl digestivesmulor
  •  3/4 dl grovmalen mandel
  • 1½ tsk bakpulver
  • Hallonsylt

  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • Ca 2 msk vatten
  • Några droppar citronsaft

Gör såhär:

Vispa smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget sist grädden. Blande de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar. Tryck ytan jämn med fuktiga fingrar och gör en liten grop i mitten. Lägg en klick hallonsylt i gropen. Grädda i 175 grader i 20 min. Låt svalna. Rör ihop glasyren,(klicka eventuellt lite mera hallonsylt på tårtorna om du vill ha mer) och dekorera med glasyren.



Tjejgruppen

2013-02-08 07:07:04 / 0 kommentarer ..


Det har inte blivit någon uppdatering här på länge för jag har varit väldigt upptagen med skolan och träningar. Men nu ska det bli ändring på det minsann!
Tjejerna i tjejgruppen så samlades för någon vecka sedan i Yttermalax skola för att baka muffins och ha roligt. Som jag tolkar bilderna så ser dom ut att ha roligt! 

 RECEPT PÅ CHOKLADBITSMUFFINS

Ingredienser 

12 stora amerikanska muffinsformar i papper
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200 g mjukt smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
150 g choklad i bitar
100 g Non Stop eller smarties1 1/2 dl hasselnötskräm av nutellatyp

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt äggen och mjölken.
  3. Gör en fördjupning i mjölblandningen och häll i äggblandningen. Rör tills allt är ordentligt blandat. Rör till sist ner chokladbitarna.
  4. Fördela smeten i muffinsformar. Gräda i 25-30 minuter. Låt svalna. Bred på nötkräm och strö på non-stop eller smarties.

Tips

Man kan använda små muffinsformar. Då måste man använda dubbla formar och grädda i ca 20 minuter. Det blir ca 25 muffins.

RECEPT PÅ CHOKLADCUPCAKES

Ingredienser

3 st ekologiska ägg

2.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil

2 msk kallt kaffe

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao av god kvalitet

1 st nypa salt

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

0.5 dl kakao av god kvalitet

100 g Phiadelphiaost

1 msk varmt kaffe

Strössel eller blommor till garnering

Gör så här

1. Chocolate cupcakes Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chokladfrosting Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.

9. Rör sist ner kaffe.

10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.

 

 
 

Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se