Här är två bilder från nån vecka tillbaka då en power club grupp bakade Runebergstårtor. :)

RECEPT
-
180 g smör
-
1 dl socker
-
1 dl farinsocker
-
2 ägg
-
1½ dl grädde
-
3½ dl vetemjöl
-
3/4 dl ströbröd
-
3/4 dl digestivesmulor
-
3/4 dl grovmalen mandel
- 1½ tsk bakpulver
- Hallonsylt
-
Glasyr:
-
2 dl florsocker
-
Ca 2 msk vatten
-
Några droppar citronsaft
Gör såhär:
Vispa smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget sist grädden. Blande de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar. Tryck ytan jämn med fuktiga fingrar och gör en liten grop i mitten. Lägg en klick hallonsylt i gropen. Grädda i 175 grader i 20 min. Låt svalna. Rör ihop glasyren,(klicka eventuellt lite mera hallonsylt på tårtorna om du vill ha mer) och dekorera med glasyren.


1